Cinema Bond 'Petite fille'

“Wanneer ik groot ben zal ik een meisje zijn.” Dat vertelde een vierjarige, als jongen geboren, Sasha aan haar moeder. “Ze huilde tranen van pijn toen ik zei dat ze geen meisje zou zijn”, getuigt haar mama aan de maker van de docufilm.

Locatie

Menen 8930 Waalvest Theaterzaal CC De Steiger

“Wanneer ik groot ben zal ik een meisje zijn.” Dat vertelde een vierjarige, als jongen geboren, Sasha aan haar moeder. “Ze huilde tranen van pijn toen ik zei dat ze geen meisje zou zijn”, getuigt haar mama aan de maker van de docufilm. ‘Petite Fille’ pikt de draad op wanneer Sasha zeven is en volgt de dagelijkse strijd van deze heldin, een transgender kind dat strijdt tegen een onbegrijpende en vijandige omgeving. Gesteund door een liefdevolle familie en gerespecteerd door een empathische filmmaker.

‘Petite fille’- van de Franse filmmaker Sébastien Lifshitz (°1968) - won op het 47e Film Fest Gent de Grand Prix voor beste film.
“De film is oprecht, maar niet sentimenteel en opende ons hart zoals geen enkele andere film dat deed”, aldus de internationale jury.

Praktisch

Doelgroep
Volwassenen (+18j)
Voor wie?
Iedereen
Prijs
5.00

-26 jaar: gratis Leden krijgen 2 euro korting op lidkaart
Drankje achteraf in bar inbegrepen

Heeft u nog vragen? Contacteer ons.

Meer activiteiten

Za apr 08
Locatie

Bissegem 8501 Vlaswaagplein 3 OC De Troubadour

Ma apr 17
Locatie

Vlaanderen 0000 * Vanuit je zetel

Do apr 20
Locatie

Menen 8930 Waalvest 1 CC De Steiger