Infonamiddag rond erfrecht, successie planning, testamentsopmaak, zorgvolmacht, ...

“Nooit meer testamenten dan in 2019”, “Steeds meer mensen stellen zorgvolmacht op”: de krantenkoppen liegen er niet om. Recente wetswijzigingen bieden U de mogelijkheid de touwtjes zelf meer in handen te houden. Sinds de hervorming van het erfrecht op 1 september 2018 heeft U in vele gevallen een grotere vrijheid om via een testament Uw vermogen na te laten aan wie U wil.

Locatie

Bissegem 8501 H. Dewildestraat 8 Wijkcentrum De Vlaskapelle

“Nooit meer testamenten dan in 2019”, “Steeds meer mensen stellen zorgvolmacht op”: de krantenkoppen liegen er niet om. Recente wetswijzigingen bieden U de mogelijkheid de touwtjes zelf meer in handen te houden. Sinds de hervorming van het erfrecht op 1 september 2018 heeft U in vele gevallen een grotere vrijheid om via een testament Uw vermogen na te laten aan wie U wil. Een erfovereenkomst kan meer zekerheid en gemoedsrust creëren over wat er na Uw overlijden met Uw nalatenschap gebeurt. En met een zorg-volmacht kiest U wie er voor U beslissingen kan nemen wanneer U dit plots zelf niet meer zou kunnen.
Notarissen Jan Dierynck en Dorien Raskin van het kantoor “Lambrecht, Raskin & Dierynck” te Kortrijk (Heule) lichten U in een praktische uiteenzetting toe met welke mogelijkheden en valkuilen U rekening moet houden.

Tijdens deze boeiende namiddag kan je met al je vragen hieromtrent terecht.
Wanneer : Donderdag 2 april om 14u00
Waar : Wijkcentrum De Vlaskapelle i.s.m. Neos, Okra en Gezinsbond Bissegem

Praktisch

Doelgroep
Senioren
Voor wie?
Iedereen
Prijs
3.00

3 euro (koffie inbegrepen)

Inschrijven

Inschrijven bij:
Wijkcentrum De Vlaskapelle
H. Dewildestraat 8,
8501 Bissegem
T 056 24 45 45
inschrijven vóór 31 maart

Heeft u nog vragen? Contacteer ons.

Deelnemen

Zin om te helpen?

Sofie vertelt over de vrijwilligers van de Gezinsbond. Over hun talenten, hun activiteiten, hun plezier en hun gedrevenheid.